Karikagyűrű

A házasságkötés szertartásának elengedhetetlen kelléke a karikagyűrű, melynek felhelyezése életre szóló élmény és az esemény egyik legfontosabb mozzanata. Az életüket egybekötő párok összetartozását szimbolizálja. Az Alchemist Ékszer kínálatához tartozó modellek tervezése és készítése során a legfontosabb szempont az elegáns, diszkrét mégis impozáns formák, felületi megoldások alkalmazása. Koncepciózusan hagyjuk, hogy a nemesfém jellegzetes színe mellett a válogatott, magas minőségű drágakövek csillogására kerüljön a hangsúly.

A házasságkötés szertartásának elengedhetetlen kellékei a karikagyűrűk, melyek felhelyezése életre szóló élmény és az esemény egyik legfontosabb mozzanata. A karikagyűrű az életüket egybekötő párok összetartozását szimbolizálja. Az Alchemist Ékszer kínálatához tartozó karikagyűrű modellek tervezése és készítése során a legfontosabb szempont az elegáns, diszkrét mégis impozáns formák, felületi megoldások alkalmazása. Koncepciózusan hagyjuk, hogy a nemesfém jellegzetes színe mellett a válogatott, magas minőségű drágakövek csillogására kerüljön a hangsúly. Mottónk: “A szépség az egyszerűségben rejlik.” Az összes ékszertípustól eltérően a karikagyűrű az egyetlen amit a párok házasságkötésük előtt együtt választanak ki. Ez a különleges esemény a házasságkötés folyamatának szerves része. A megfelelő karikagyűrű kiválasztása során számos különböző szempont merülhet fel mielőtt megszületik a  konszenzus. Adódnak esztétika, illetve praktikus szempontok melyeket tanácsos egyszerre mérlegelni, hiszen a karikagyűrű a mindennapokban használatos ékszer. Egy jól kiválasztott karikagyűrű egy életen át kíséri viselőjét…

Mottónk: “A szépség az egyszerűségben rejlik.”

Az összes ékszertípustól eltérően a karikagyűrű az egyetlen, amit a párok házasságkötésük előtt együtt választanak ki. Ez a különleges esemény a házasságkötés folyamatának szerves része. A megfelelő ékszer kiválasztása során számos különböző szempont merülhet fel, mielőtt megszületik a konszenzus. Adódnak esztétika, illetve praktikus szempontok melyeket tanácsos egyszerre mérlegelni, hiszen ez egy, a mindennapokban is használatos ékszer. Egy jól kiválasztott darab egy életen át kíséri viselőjét…

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a karikagyűrű pár kiválasztása során?

Lényeges szempont a méret, szélesség és vastagság. Az ujjmérethez kényelmesen igazodó átmérő beállításán kívül fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő gyűrű szélességet is, ami részben ízlés kérdése, viszont tanácsos szem előtt tartani, hogy ez az ékszer nem alkalmi, hanem mindennapi viselet. Fontos, hogy megtaláljuk azt a szélességet, ami esztétikailag megfelelő, és egyben alkalmas a rendszeres viseletre. Egy markánsabb fazon hátránya lehet, hogy a nagy vastagság a kényelmes viselet rovására mehet. Azok a szélesebb formai megoldások, amik megszokottak egy alkalmi vagy design ékszer esetében, nem tanácsos olyan típusú karikagyűrű készítésénél alkalmazni, amit mindennapi viselésre szán tulajdonosa. Ugyanezen szempontok érvényesek a vastagságra is. A nemesfémek kevésbé kemények mint az általános használatban megszokott fém tárgyak anyagai, ezért a hordás során keletkező deformációk elkerülése érdekében. Filigránabb fazonú gyűrűk készítése során is tanácsos egy minimum anyagvastagság megtartása. A kényelmes viselet érdekében az Alchemist Ékszernél olyan anyagvastagsággal tervezzük és állítjuk elő modelljeinket ami tapasztalataink szerint, leginkább megfelelnek ezen praktikus és esztétikai szempontoknak.

Mit érdemes tudni a karikagyűrű felületkezeléséről?

A karikagyűrű karakterének kialakításában fontos szerepet játszik a felületkezelés. A polír fényestől kezdve a karcolt matt felületig a felületi mintázatok széles skáláján, számtalan választási lehetőség adott, hogy megtalálja az ízlésének megfelelő variációt. A nemesfémek puhaságából és szerkezeti tulajdonságából fakadóan a mindennapos használat során idővel kopik, változik a felület. Fontos számunkra, hogy az általunk készített ékszerek minőségét, időről időre egy-egy gyors szervízeléssel eredeti, jó minőségű állapotukba tudjuk helyreállítani. Minden általunk készített modell olyan felületkezelési technikával készül, ami maradéktalanul helyreállítható, hogy megóvjuk ékszere minőségét.

Mit kell tudni egy gyémántos karikagyűrű viselésével kapcsolatban?

Az Alchemist Ékszer karikagyűrű kollekciójához tartozó minden egyes gyémántos modell olyan technikával készül, hogy az leginkább megfeleljen a mindennapi viseléssel járó kihívásoknak. Fontos, hogy a drágakövek olyan mélységbe ültetve helyezkedjenek el, hogy a peremek védjék a rendszeres apró ütődésektől. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy akár több évtized alatt történő kopásból adódó változások következtében se fordulhasson elő, hogy a kövek megsérüljenek, vagy kipotyogjanak. Minden gyémántos karikagyűrű eseténben hosszútávú ingyenes garanciális szervízelést vállalunk a minőségmegóvás érdekében. Gyémántos modelljeink közül elegáns megoldást nyújtanak a gyémántos “band ring” variációk. A band ringek viszonyleg vékonyak, melyek felülete végig, körbe fonódóan gyémántokkal van díszítve. A hangsúly a drágaköveken van, a vékony gyűrű, csupán tartó szerepet játszik. Praktikus, jól kombinálható megoldást jelent karikagyűrű mellé húzva. A nagyobb értékű gyémántos gyűrű nem minden esetben praktikus viselet. A gyémántos band ring kombinálva egy egyszerűbb kényelmes karikagyűrűvel ideális választás lehet azok számára akiknek sűrűn kell levenniük azokat, például sportolás közben. A mindennapi használatra tökéletesen alkalmas, akár sportoláshoz is hordható, kényelmes karikagyűrű mellé húzva, elegáns vékony gyémántos változat impozáns viselet minden korosztály számára.

Hogyan vegyünk méretet a karikagyűrű elkészítéséhez?

A karikagyűrű készítéséhez szükséges pontos méretek meghatározásának érdekében célszerű a személyes találkozás az ékszerésszel. Amennyiben ez valamilyen oknál fogva nem lehetséges például online rendelés esetén, és a megrendelő az általa mért méretek alapján adja le a megrendelést, nem garantálható az elkészített darab méretének pontossága. Személyes találkozás esetén, az üzletben található eszközök segítségével határozzuk meg a pontos ujjméretet. Sokat tud segíteni ha már az ügyfél által korábban is rendszeresen hordott ékszertét is le tudjunk mérni, aminek az adatait össze tudjuk vetni az ujjról a boltban levett méretekkel. A méret meghatározása során következetesen kalkulálni kell a jövőben bekövetkező akár szezonális, akár egyéb okokból előre látható méretváltozásokkal. Biztosan sokan tapasztalták, hogy az ujj méretét sokban befolyásolja Európában az évszakokhoz kötődő hőmérsékletváltozás. Nyáron, átlagosan fél számmal nagyobb az ujjunk mérete mint télen, hidegben. Tehát ameddig nyáron történő gyártás alkalmával célszerű stabilan passzoló méreteket venni, addig a télen esedékes készítés során tanácsos kényelmes, lazább méret levenni annak érdekében, hogy később a melegebb szezonban ne kelljen korrigálni a méretet. Abban az esetben, ha bármilyen okból később mégis szükséges a méret megváltoztatása, minden technikai eszköz adott a problémamentes méretre igazításhoz akár gyémántos modellek esetében is. Az Alchemist Ékszer karikagyűrű kollekciójának megtervezésekor fontos volt számunkra, hogy hosszú távon jól használható, szervízelhető, tartós ékszereket prezentáljunk ügyfeleink számára, hogy kezükre pillantva, egy életen keresztül eredeti pompájában tudjanak gyönyörködni karikagyűrűjükben így visszaemlékezve házasságkötésük boldog pillanataira.

Lényeges  szempont a karikagyűrű mérete, szélessége és vastagsága. Az ujjmérethez kényelmesen igazodó átmérő beállításán kívül fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő gyűrű szélességet is, ami részben ízlés kérdése, viszont tanácsos szem előtt tartani, hogy a karikagyűrű nem alkalmi, hanem mindennapi viselet. Fontos, hogy megtaláljuk a karikagyűrű azon szélességét, ami esztétikailag megfelelő, és egyben alkalmas a rendszeres viseletre. Egy markánsabb fazon hátránya lehet, hogy a nagy vastagság a kényelmes viselet rovására mehet. Azok a szélesebb formai megoldások, amik megszokottak egy alkalmi vagy design ékszer esetében, nem tanácsos olyan típusú karikagyűrű készítésénél alkalmazni, amit mindennapi viselésre szán tulajdonosa. Ugyanezen szempontok érvényesek a karikagyűrű vastagságára is. A nemesfémek kevésbé kemények mint az általános használatban megszokott fém tárgyak anyagai, ezért a hordás során keletkező deformációk elkerülése érdekében, filigránabb fazonú gyűrűk készítése során is tanácsos egy minimum anyagvastagság megtartása. A kényelmes viselet érdekében az Alchemist Ékszernél olyan anyagvastagsággal tervezzük és állítjuk elő modelljeinket ami tapasztalataink szerint, leginkább megfelelnek ezen praktikus és esztétikai szempontoknak.

Mit érdemes tudni a karikagyűrű felületkezeléséről?

A karikagyűrű karakterének kialakításában fontos szerepet játszik a felületkezelés. A polír fényestől kezdve a karcolt matt felületig a felületi mintázatok széles skáláján, számtalan választási lehetőség adott, hogy megtalálja az ízlésének megfelelő variációt. A nemesfémek puhaságából és szerkezeti tulajdonságából fakadóan a mindennapos használat során idővel kopik, változik a karikagyűrű felülete. Fontos számunkra, hogy az általunk készített ékszerek minőségét, időről időre egy-egy gyors szervízeléssel eredeti, jó minőségű állapotukba tudjuk helyreállítani. Minden általunk készített karikagyűrű, olyan felületkezelési technikával készül, ami maradéktalanul helyreállítható, hogy megóvjuk ékszere minőségét.

Mit kell tudni egy gyémántos karikagyűrű viselésével kapcsolatban?

Az Alchemist Ékszer karikagyűrű kollekciójához tartozó minden egyes gyémántos karikagyűrű olyan technikával készül, hogy az leginkább megfeleljen a mindennapi viseléssel járó kihívásoknak. Fontos hogy a drágakövek olyan mélységbe ültetve helyezkedjenek el, hogy a peremek védjék a rendszeres apró ütődésektől. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy akár több évtized alatt történő kopásból adódó változások következtében se fordulhasson elő, hogy a kövek megsérüljenek, vagy kipotyogjanak. Minden gyémántos karikagyűrű eseténben hosszútávú ingyenes garanciális szervízelést vállalunk a minőségmegóvás érdekében. Gyémántos karikagyűrű modelljeink közül elegáns megoldást nyújtanak a gyémántos „band ring” variációk. A band ringek  viszonyleg vékony karikagyűrűk melyek felülete végig, körbe fonódóan gyémántokkal vannak díszítve. A hangsúly a drágaköveken van, a vékony gyűrű, csupán tartó szerepet játszik. Praktikus, jól kombinálható megoldást jelent karikagyűrű mellé húzva. A nagyobb  értékű gyémántos karikagyűrű nem minden esetben praktikus viselet. A  gyémántos band ring kombinálva egy egyszerűbb kényelmes karikagyűrűvel ideális választás lehet azok számára akiknek sűrűn kell levenniük karikagyűrűjüket például sportolás közben. A mindennapi használatra tökéletesen alkalmas, akár sportoláshoz is hordható, kényelmes karikagyűrű mellé húzva, elegáns vékony gyémántos karikagyűrű  impozáns viselet minden korosztály számára.

Hogyan vegyünk méretet a karikagyűrű elkészítéséhez?

A karikagyűrű készítéséhez szükséges pontos méretek meghatározásának érdekében célszerű a személyes találkozás az ékszerésszel. Amennyiben ez valamilyen oknál fogva nem lehetséges például online rendelés esetén, és a megrendelő az általa mért méretek alapján adja le a megrendelést, nem garantálható az elkészített karikagyűrű méretének pontossága. Személyes találkozás esetén, az üzletben található eszközök segítségével határozzuk meg a pontos ujjméretet. Sokat tud segíteni ha már az ügyfél által korábban is rendszeresen hordott ékszertét is le tudjunk mérni, aminek az adatait össze tudjuk vetni az ujjról a boltban levett méretekkel. A karikagyűrű méretének meghatározása során következetesen kalkulálni kell a jövőben bekövetkező akár szezonális, akár egyéb okokból előre látható méretváltozásokkal. Biztosan sokan tapasztalták, hogy az ujj méretét sokban befolyásolja Európában az évszakokhoz kötődő hőmérsékletváltozás. Nyáron, átlagosan fél számmal nagyobb az ujjunk mérete mint télen, hidegben. Tehát ameddig nyáron történő gyártás alkalmával célszerű stabilan passzoló méreteket venni, addig a télen esedékes készítés során tanácsos kényelmes, lazább méret levenni annak érdekében, hogy később a melegebb szezonban ne kelljen korrigálni a karikagyűrű méretét. Abban az esetben, ha bármilyen okból később mégis szükséges a karikagyűrű méretének változtatása, minden technikai eszköz adott a problémamentes méretre igazításhoz akár gyémántos karikagyűrűk esetében is.

Az Alchemist Ékszer karikagyűrű kollekciójának megtervezésekor fontos volt számunkra, hogy hosszú távon jól használható, szervízelhető, tartós ékszereket prezentáljunk ügyfeleink számára, hogy kezükre pillantva, egy életen keresztül eredeti pompájában tudjanak gyönyörködni karikagyűrűjükben így visszaemlékezve házasságkötésük boldog pillanataira.

Scroll to Top