Gyémánt eljegyzési gyűrű

Ha gyémánt eljegyzési gyűrű, akkor Alchemist!

Ha különleges, időtálló, stílusos eljegyzési ajándékkal szeretné meglepni szíve választottját, akkor forduljon hozzánk bizalommal! Gyémánt eljegyzési gyűrű kínálatunk a legszélesebb közönség számára nyújt választási lehetőséget. A Vitisz és Rosa kollekcióhoz tartozó modelljeink választékában a legkülönbözőbb méretű, formájú drágakövekből, modern vagy klasszikus fazonú gyűrűk közül választhat az érdeklődő. Kollekcióinkban található minden egyes gyémánt eljegyzési gyűrű kiváló minőségben, kézzel készül, és szívesen fogadunk egyedi igényeket is…

Mi a különbség az eljegyzési vagy jegygyűrű és a többi gyűrűtípus között?

Mint ahogy az köztudott, a gyémánt eljegyzési gyűrű hagyományosan a lánykéréshez kapcsolódik. Kultúránkban évszázadok óta elfogadott szokás, hogy amikor egy férfi elhatározásra jut, hogy feleségül kérjen egy hölgyet, szándékát egy eljegyzési gyűrű ajándékozásával pecsételi meg. A polgárosodás előtti időkig ez főleg egy szűk társadalmi réteg kiváltsága volt, de az iparosodásnak köszönhetően, az életszínvonal javulásával, a 19. századtól, széles körben, általánosan elfogadott szokássá vált. Az eljegyzési gyűrű jellemzően egy sín részből áll, ami az ujjhoz illeszkedik, illetve egy foglalatból, amibe szokás szerint, lehetőségekhez mérten gyémántkövet foglalnak. A gyémánt eljegyzési gyűrű esetében a fókusz a centrál kövön van, amit legtöbb esetben egy diszkrét sín tart, aminek funkciója a követ tartó foglalat alátámasztása. Egy ilyen ékszer ajándékozása hagyományosan a kérő rátermettségét és elköteleződését hivatott szimbolizálni. A közös élet során egy ilyen eljegyzési ajándék akár generációkon átívelő, értékálló vagyontárgy szerepét tölti be, ami az esküvő után, a karikagyűrűk viselése mellet is hordható.

Mitől különleges az Alchemist gyémánt eljegyzési gyűrű?

Saját tervezésű, egyedi gyémánt eljegyzési gyűrű kollekciónk darabjai jól felismerhetőek a különleges formájú centrál foglaltról. Ez az általunk kifejlesztett foglalat típus klasszikusan organikus formájából adódóan, a “Róza foglalat” nevet kapta. Azon kívül, hogy a középen elhelyezkedő foglalat szép és esztétikus, formájának köszönhetően jól védi a befoglalt drágakövet az esetleges ütésektől. A Róza foglalat kifejlesztése közben szem előtt tartottuk, hogy olyan gyémánt eljegyzési gyűrű sorozatot alkossunk, amely generációkon át jól ellenáll az idő vasfogának. Másik fontos szempont volt a tervezés során, hogy a befoglalandó drágakő olyan foglaltba kerüljön, ami lehetőség szerint a leginkább felerősíti az adott drágakő csillogását. A Róza foglalat négy sarkánál kialakított fényesre polírozott tölcsér fényreflexiója emeli a kő csillogását, illetve olyan szögben lett kialakítva, hogy a kő alsó része is kapjon fényt. Ennek köszönhetően az Alchemist modelljeinek kidolgozása elősegíti a kő maximális csillogásának kiemelését, és biztonságosan védi a benne foglalt értéket, a drágakövet.

Hogyan vegyünk ujjméretet a gyémánt eljegyzési gyűrű rendeléséhez?

Gyakran felmerül a gyémánt eljegyzési gyűrű rendelése során, hogy a megrendelő nem rendelkezik pontos ujjmérettel. Amennyiben ez a helyzet áll fent, tapasztalataink szerint a legcélravezetőbb, ha a hölgy kéz-és ujjformájához illő becsült méretre készül el. A gyűrű átadása után, ha a méret igazítást igényel, néhány napos határidővel vállaljuk a gyűrű méretének korrekcióját. Szerencsére nincs technikai akadálya a méret utólagos beállításának, mivel a gyémánt eljegyzési gyűrű jól tűri az utólagos alakítást. A méret pontos beállítása vagy betoldással, vagy szűkítéssel zajlik. Mindkét esetben a legmodernebb lézerforrasztásos technológiát alkalmazzuk, ami nem jár hevítéssel, így a gyémánt eljegyzési gyűrű kiváló minőségének megóvása garantált.

Mint ahogy az köztudott, a gyémánt eljegyzési gyűrű hagyományosan a lánykéréshez kapcsolódik. Kultúránkban évszázadok óta elfogadott szokás, hogy amikor egy férfi elhatározásra jut, hogy feleségül kérjen egy hölgyet, szándékát egy eljegyzési gyűrű ajándékozásával pecsételi meg. A polgárosodás előtti időkig ez főleg egy szűk társadalmi réteg kiváltsága volt, de az iparosodásnak köszönhetően, az életszínvonal javulásával, a 19. századtól, széles körben, általánosan elfogadott szokássá vált. Az eljegyzési gyűrű jellemzően egy sín részből áll, ami az ujjhoz illeszkedik, illetve egy foglalatból, amibe szokás szerint, lehetőségekhez mérten gyémántkövet foglalnak. A gyémánt eljegyzési gyűrű esetében a fókusz a centrál kövön van, amit legtöbb esetben egy diszkrét sín tart, aminek funkciója a követ tartó foglalat alátámasztása. A gyémánt eljegyzési gyűrű ajándékozása hagyományosan a kérő rátermettségét és elköteleződését hivatott szimbolizálni. A közös élet során egy gyémánt eljegyzési gyűrű értékálló vagyontárgy szerepét tölti be, ami az esküvő után, a karikagyűrűk viselése mellet is hordható.

Mitől különleges az Alchemist gyémánt eljegyzési gyűrű?

Saját tervezésű, egyedi gyémánt eljegyzési gyűrű kollekciónk darabjai jól felismerhetőek a különleges formájú centrál foglaltról. Ez az általunk kifejlesztett foglalat típus, klasszikusan organikus formájából adódóan, a „Róza foglalat” nevet kapta. Azon kívül, hogy a középen elhelyezkedő foglalat szép és esztétikus, formájának köszönhetően jól védi a befoglalt drágakövet az esetleges ütésektől. A Róza foglalt kifejlesztése közben szem előtt tartottuk, hogy olyan gyémánt eljegyzési gyűrű sorozatot alkossunk, amely generációkon át jól ellenáll az idő vasfogának. Másik fontos szempont volt a tervezés során, hogy a befoglalandó drágakő olyan foglaltba kerüljön, ami lehetőség szerint a leginkább felerősíti az adott drágakő csillogását. A Róza foglalat négy sarkánál kialakított fényesre polírozott tölcsér fényreflexiója emeli a kő csillogását, illetve olyan szögben lett kialakítva, hogy a kő alsó része is kapjon fényt. Ennek köszönhetően az Alchemist gyémánt eljegyzési gyűrű kidolgozása elősegíti a kő maximális csillogásának kiemelését, és biztonságosan védi a gyémánt eljegyzési gyűrű díszét, a drágakövet.

Hogyan vegyünk ujjméretet a gyémánt eljegyzési gyűrű rendeléséhez?

Gyakran felmerül a gyémánt eljegyzési gyűrű rendelése során, hogy a megrendelő nem rendelkezik pontos ujjmérettel. Amennyiben ez a helyzet áll fent, tapasztalataink szerint a legcélravezetőbb, ha a gyémánt eljegyzési gyűrű a hölgy kéz-és ujjformájához illő becsült méretre készül el. A gyűrű átadása után, ha a méret igazítást igényel, néhány napos határidővel vállaljuk a gyémánt eljegyzési gyűrű méretének korrekcióját. Szerencsére nincs technikai akadálya a méret utólagos beállításának, mivel a gyémánt eljegyzési gyűrű jól tűri az utólagos alakítást. A méret pontos beállítása vagy betoldással, vagy szűkítéssel zajlik. Mindkét esetben a legmodernebb lézerforrasztásos technológiát alkalmazzuk, ami nem jár hevítéssel, így a gyémánt eljegyzési gyűrű kiváló minőségének megóvása garantált.

Scroll to Top